Fotókiállítás - Zalaegerszeg

2013. február 15.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban megtekinthető "A fény születése" című fotókiállításom 2013. március 08-áig.

Egyszer réges-régen, amikor az emberek ősöreg ködben és sötétségben éltek, egy nagyhírű Varázsló érkezett a Király udvarába. A Varázsló megígérte a Királynak, hogy elkergeti a ködöt és elűzi a sötétséget, fizetségül nem vár mást, mint az emberek őszinte mosolyát. Kétkedéssel fogadták a szavait, de az emberek összeálltak, és megtették, amit kért tőlük a Varázsló. Így aztán sikerült elűzi a ködöt és a sötétséget a Király birodalmából és megszületett a fény.

A kiállítás történetét a fotók ihlették, melyek Olaszországban, Toszkánában készültek 2012 májusában. A képek elmesélik a tavaszi ködös reggelek történetét, ahol a lankás tájak vízgyűjtőiből, patakjaiból szállt fel hajnalban a köd, melyen átszűrődve a felkelő nap sugarai narancssárgára festették a tájat. A kiállítás anyaga kizárólag tájfotókat, természetfotókat tartalmaz, a mese illusztrálásaképpen. A képeken minimális módosítás történt, így elmondhatjuk, ha valaki tavasszal Toszkánában jár, kora reggel kimegy a természetbe, vagy élvezi a nap utolsó sugarait a tájon, ezeket a fényeket láthatja az égbolton, színeket csodálhatja meg a mezőkön.
Ajánlom szeretettel a kiállítást minden természetszeretőnek, a fotózást kedvelőnek, akit érdekel egy könnyű mese, vagy csak egyszerűen szereti a szép képeket. 

A kiállítás megnyitásáról itt találnak rövid összefoglalót (Zalaegerszegi Városi Televízió esti hírműsor, 2013. 02. 15.):

http://www.zegtv.hu/index.php?mod=hr&hr_id=6730 

Megjegyzések