Sunflowers / Napraforgók

Napraforgó: egy virág, ami egy ideig virág, utána pedig hasznos eleség, magot ad és olajat. Egy rövid ideig virágzik, és nagyon szereti a napot: innen kapta a nevét is - napraforgó. A virág úgy mozog, hogy minél több napsütést kapjon. A magok azután elkezdenek dagadni, és a virág átalakul: madáretető, olajtartály. Vagy egyszerűen csak egy csodálatos magtartó. A magokat pedig nemcsak az állatok, hanem az emberek is szeretik.
Jártunkban-keltünkben mi magunk is találhatunk napraforgómezőket. Igaz, már a vége felé tart a virágzás, de találhatunk még olyan virágfejeket, amelyekben a magoknak még csak a csírája található, és olyanokat is, melyek már fekete magokat rejtenek magukban.
A naprafogó érdekes, izgalmas fotótémának ígérkezett. Párommal kerestünk napraforgómezőket, és egy kedves ismerősünk is talált egy helyet, ahol közelről lehetett ezeket az érdekes növényeket megfigyelni.
Sunflower is a flower, which is just a flower for a little time, than it becames seed and oil. It's blooming for a little time, and it likes sunshine very much. It was named after it, too: sunflower. Flowers move towards the sun: these get more from sunshine. The seeds then begin to swell and flowers change: it feeds birds, and holds oil. Animals and human being love the cores.
When we were walking, we found some sunflower-field. It's true, that blooming is over, but we found flowers with, and without seeds, also.

With my boyfriend, we were looking for sunflower-fields, and one of our acquaintance found a field, were we could see this flowers quite close.
Here they are:






Megjegyzések