My exhibitions / Kiállításaim

Az elmúlt időszakban olyan szerencsében volt részem, hogy egy időben két önálló kiállításom megnyitását is ünnepelhettük.
"Dunaparti fények" címmel a Corvinus Egyetem Központ Könyvtárában nyitottam meg budapesti épületekről készített fotóim tárlatát. A képek különlegessége, hogy vagy reggel, a hajnali nap sugarát megörökítve születtek, vagy az általam annyira szeretett kék órában.
Mindkét időszakban történő fényképezés számomra különösen szeretett, hiszen ezekben az időszakokban gyönyörű fényeket láthatunk. Reggel a hajnali nap sugara festi meg a felhőket, és hol rózsaszín, hol narancs, hol lilás árnyalatokat találunk.
A lemenő nap sugarai is érdekes színekkel ajándékoznak meg bennünket, azonban a városi tájfotó lehetőségét igyekszem kimeríteni a kékórás fényképezéssel. Ebben az időszakban az ég olyan kék árnyaltaban pompázik, amit csak ebben a rövid időszakban láthatunk. A fotózás körülményei azonban lehetővé teszik, hogy a városban elsuható autók fényei csíkokat írjanak az épületek körül, mellyel az esti kivilágítás csodáját még érdekesebbé tehetjük.
Aki meg szeretné tekinteni a fotókat, október 25-ig hétfőtől szombatig lehetősége van rá.

Recently, I was so lucky, that we could celebrate the opening of my two exhibitions. With the title - "Lights near Danube" I opened my exhibition about buildings of Budapest, in the University Corvinus' Main Library. The speciality of the photos, that these were born in the early lights of sun, and in my lovely blue hour.
I like taking photos in these both period, because we can see beautiful lights. In the morning, the sunbeam is painting clouds pink, orange, or lila.  The sunshine of the sunset can give us a gift with interesting colors. But I try to get everything in city-landscape with blue-hour's photography. In this period, sky is specially blue, wich we can't see any other period of the day. The circumstances of photography allow to get lights, not only the buildings, but the moving cars.
If anybody wants to see my photos, can do it from Monday to Sutarday, until 25th October.
És a Sors adománya, hogy a megnyitó napját követő nap egy másik, csodás helyszínen mutathattam be toszkán fotótúrán készült tájfotóimat.
Szeptember 13-án nyílt meg "Fényszületés - avagy hogyan teremtette a varázsló a fény" című tárlatom Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központ Ősze András Galériájában. A képek Imre Tamás fotóművész által szervezett és vezetett olaszországi fotótűrán készültek, ahol a hajnali napsugár megjelenése előtti időszaktól a csillagok feljöveteléig fotóztuk ezeket a csodás tájakat.
A képek egy mesét ihlettek, mely adta meg a képek vonulatát. A kiállítás október 2-ig tekinthető meg, a Kanisza TV által, a megnyitó alkalmával készített riportot az alábbi linken tekinthetik meg.
And this is biggest gift from the fate, that the day after this opening, I could show in a beautiful place my photos from a photo-tour in Tuscany.  
On 13th September, my exhibition (named: Lightshirth - or how the wizard created the lights) was opened in Nagykanizsa, in Hevesi Sándor Cultural Center, Gallery of Andrew Ősze. The photos were taken a phototour - organized by Tamas Imre photographer, in Italy, were these beautiful landscapes was photographed from sun-preemergence to the late night.  

These images ispired a tale, which take the order of them. The exhibition will be open until 2nd October. In this link, you can see a report with me, made by Kanizsa TV.
Köszönettel tartozom az alábbi segítő embereknek:/Thanks for: 

id. Bíró László,
Bíróné Hódi Zsuzsanna
Bíró László
Domina Zsóka
Gelencsér Edit
a Hevesi Sándor Művelődési Központ valamennyi munkatársa;
Bíró Ildikó
Demecs Éva
Nagy Zsuzsanna
Hoffer Ágnes
a Corvinus Egyetem Központi Könyvtárának valamennyi munkatársa;
Hódi Tamás
"reklameszkoz.hu" - a honlapot üzemeltető cég vezetőjének és valamennyi munkatársának
André Ildikónak
... és minden barátomnak, ismerősömnek, aki mellettem volt, mellettem áll, támogat és segít abban, hogy meg tudjam minél több embernek mutatni, hogyan látom én a világot.

... és megfogadom Zágon László fotóművész tanácsát: "erről az útról ne térjen le, mert ez valami csodálatos"... 

Megjegyzések