Euphorbia milii - avagy tövisek és virágok - or thorns and flowers

Van egy virágom. Ez valószínűleg nem nagy újdonság. Néhányaknak az sem, hogy ez a virág a krisztustövis, vagy más néven "pompás kutyatej", született: Euphorbia milii. Ha halmozni akarom az állatokat, akkor azt kell, hogy mondjam, nem egy mai csirke. Úgy 10-12 évvel ezelőtt kaptam, talán még régebben.
Sok mindent átélt már. Költözéseket, hideget, meleget, napfényt és kevés fényt, sok vizet és kevés vizet, mégis itt van még mindig velem. Igaz, már nagyon ágas-bogas, talán az 1m magasságot is eléri. Így aztán lehet azt mondani, hogy nagyon látványos - ezt megerősíti az is, mikor nem olyan régen átköltöztettem új helyére, több ismeretlen ember is tetszését fejezte ki. Szó, mi szó: a virág gyönyörű. Azonban engem nem az ága-boga érdekelt, hanem az, hogy az 1 cm átmérő körüli kis virágokat hogyan lehet makrofotón megörökíteni. Egy 70-200mm-es lencsével és egy közgyűrűvel.
I have a flower. It's probably not great news. It is the flower of holly - for some people it also not a new information, this is known also "magnificent spurge", born Euphorbia millii. If I want to stack animals: I have to say: it is not a spring chicken. I got it 10-12, or more years ago.
It experienced a lot already. We were moving together, it was cold, heat, sunlight and low light, lots of water or small amount of water, but it is still with me. It is true, that it is really branchy, maybe it is 1meter tall. It can be said, that it is very impressive - this is confirmed by the fact, that more unknown people said it is beautiful, when I moved it to its new place. I can be said: the flower is really beautiful. However, I was not interested in its branchy, but to capture with a photo camera this little flowers, approximately 1cm diameter little, in a macro photograpy, with a 70-200mm lens and an extension tube.




Megjegyzések

  1. Érdekes virág,talán nem is ismerem.A kép azonban ügyesen elkészült és így nagyon tetszetős.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése