Akt és víz / Nude and water

Az akt, mint képzőművészeti műfaj eredetileg az emberi test ruha nélkül történő ábrázolását jelentette. Eleinte tanulmányként szolgált más jellegű képekhez. Később az aktábrázolások önálló témaként jelentek meg, mind a festészet, mind a szobrászat területén. A fotográfia, mint új műfaj sem vonhatja ki magát a szép, ruhátlan test ábrázolásának feladata alól. 

Az aktfotográfia, mint ahogy az akt festészet, szobrászat lényege is egy és ugyanaz: a mezítelen, vagy hiányos ruházatú test szépségének megmutatása, mely azonban mindig újabb és újabb kihívásokat kell, hogy hordozzon. 

A tegnapi nap kihívása a víz és a mezítelen emberi test találkozásában rejlett. Benkő Sándor divat- és reklámfotós vezetésével, a Foto Workshop szervezésében tartott gyakorlati képzésen nyerhettünk betekintést az aktfotográfia eme különleges szegmensébe. 

Modelljeink Judit és Zsófi voltak. 

Köszönet a szervezésért a segítő irányításért és a stúdió biztosításáért! 



Act, as a genre of fine arts, originally meant the representation of the human body without clothes. At first, it was a study for different type of images. Later, the academy figure appeared as a separate subject, both in painting and in the field of sculpture. Photography as a new genre, could not shirk from the beautiful, nude body representation of its task.

The essence of actphotography, as the nude painting, sculpture is also the same: show the naked or incomplete dressed body's beauty, which, however, must always be newer and newer challenges to carry.

The challenge on yesterday was the reunion of water and naked human body. Our leader was Sandor Benko fashion and advertising photographer, the organiser was FotosWorkshop on yesterday, when we could looked at the mistery of art photography.
 

Judy and Sophie were our models.

Thanks for helping organizing the management and ensuring the studio!
 









Megjegyzések

Megjegyzés küldése