Réti Anna: Lépcső /Anna Réti: Staircase

"A lépcső az élet színtere. Váratlan és nagyon is várt fordulókkal ajándékozza meg az embert. A mozgó ember bizonytalan, a lépcső biztos. Az ember gondolatai, vágyai is ilyen lépcsőjárók. A szárnyaktól rég megváltak. Hol a padlástérbe kaptatnak, hol le az alagsorba. Sok ilyen társtalan vágy hagyja el a lakást, hogy odakint hirtelen önnön ellentétébe forduljon, vágytalan társsá váljék. Aki senkinek se kell, akinek senki se kell. Merészséghiány? Képességhiány? Mindenki annak látszik, ami nem. Van, aki küzd ellene, és abba bukik bele. Van, aki nem, és mások buknak bele. A lépcső, úgy tűnik, út, de nem kiút."

A darabot a Bethlen téri Közép-Európai Táncszínházban láthatták a kedves nézők. Sajnos, a színház kérése volt, hogy lehetőleg ne premier előtt kerüljenek fel a képek, így már nincs lehetőség megtekinteni a darabot. 

Bővebb infó: 



"Staircases are place of life. It gives people something new. Moving people are uncertain, stairs are certain. People's thinks are on the staircases. They lost their wings. Sometimes they are on the loft, sometimes in the basement. Many matelost desire go from the house. Nobody need to anybody, who needs nobody. Lock of boldness? Lock of capacity? Anybody seems to "other body". Somebody struggles, somebody don't. Staircase is way, but not the way out."

This performance was danced in Central-European Dance-Theatre. Theatre asked for photographers, possibly takes photos after premier onto the internet. 

More infos: 


























Megjegyzések