Napsütötte Velence - Sunshine in Italian Venice

Ha azt mondom, hogy Velence, mindenkinek a "lagúnák városa" jut eszébe. Az utcák, ahol víz folyik és autók helyett csónakkal lehet közlekedni - vagy gyalog. A közlekedési eszköz a vízen úszik, legyen az taxi, rendőrautó, tömegközlekedési eszköz busz helyett, vagy a múltat idéző gondola. 

When I say: Venice in Italy, you say: city of the lagoons. There are streets, which are under water, people's vehicles are boats, instead of cars. Every means of transport are floating: taxis, police boats, public transport boats or the traditional gondolas.  











De Velence ennél jóval több. Több ezer éves múltra tekint vissza. Számos múzeum mutatja be az érdeklődőknek a város és az emberek történetét. 

A régmúlt emlékei közül a leghatalmasabb Velence ikonikus épülete, a velencei polgárság méltó büszkesége, a Dózse palota. 

But Venice is much more, than lagoons and gondolas. Its has more thousands of years of history. There are many museums, which show the history of the city and people. 

The greatest iconic building in Venice is the Doge's Palace, the pride of Venetian citizenship.








A múlt palotái az elmúlt száz év és a jelenkor művészetét is méltó helyen mutatják be. 

Art of last century and modern art are shown in the ancient palaces. 




A Dózse palota Velence leghatalmasabb főterén, a Szent Márk téren található. A tér nevét a Szent Márk templomról kapta, ahol hosszú sorokban várják az emberek, hogy belülről is megcsodálhassák. 

The Doge's Palace is situated on St. Mark Square. The square was named about St. Mark Church. Many people are queueing day after day to adore its inside. 






Velencében este kigyúlnak a fények és elcsendesednek a csatornák...

Lights are on in the evenings in Venice, lagoons will be in silent... 



... melyek ugyanebben a nyugalomban várják a következő napot. 

... which are waiting the next morning in this quiescence.




Megjegyzések